LHV-pankista voit saada esimerkiksi 4000 euron kulutusluoton avustamaan arjen hankinnoissa. Jos tarpeissasi on jokin muu summa kuin 4000 euroa, LHV:lla on tarjota muitakin luottovaihtoehtoja 1000 eurosta aina 6000 euroon asti. Lainasumman koon voit valita 100 euron tarkkuudella.

Maksuaikaa saat tarpeidesi mukaan yhdestä kolmeen vuotta – voit itse valita haluamasi maksuajan kuukauden tarkkuudella. Luoton hakijalta edellytetään täysi-ikäisyyttä. Hakijalla on oltava säännölliset, riittävän suuret tulot, jotta hän pystyy huolehtimaan lainansa takaisinmaksusta. Maksuhäiriömerkintöjä ei saa olla.

Luottohakemuksen teko käy helposti, sillä voit tehdä sen verkkolomakkeen avulla. Varaudu ilmoittamaan hakemuksessa tietoja tuloistasi ja muista lainoistasi. Alustavan tiedon lainahakemuksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä saat yleensä jo muutaman minuutin kuluttua hakemuksen lähettämisestä. Jos hakemus joudutaan käsittelemään manuaalisesti, saat esipäätöksen kuitenkin viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Lainan lopullista hyväksyntää varten sinun tulee toimittaa LHV:lle liitteenä palkkalaskelma tai eläkepäätös ja mahdollisesti veroilmoituksen erittelyosa. Tarvittavat liitteet yksilöidään tarkemmin esipäätöksessä. Voit toimittaa liitteet postitse, sähköpostilla tai faksilla.

Jos hyväksyt esipäätöksen lainatarjouksen, toimita liitteet valitsemallasi tavalla ja allekirjoita lainasopimus. Allekirjoittamisen voit hoitaa kätevästi sähköisen allekirjoituksen avulla, joten hakemuspapereita ei tarvitse lähettää postitse. Sähköinen allekirjoitus onnistuu useiden suomalaisten pankkien verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Lainasta maksetaan kiinteää korkoa 9,9 – 14,9 prosenttia. Lopullinen korko määräytyy aina asiakaskohtaisesti, joten saat lainan lopulliset kulut selville lainatarjouksesta. Lisäksi lainasta peritään 199 euron järjestelypalkkio ja kuukausittainen 9 euron tilinhoitomaksu. Nämä maksut jaetaan kuukausierien kesken, joten maksat lainaa takaisin joka kuukausi saman verran.

LHV:n lainalaskurista voit arvioida, minkä kokoiseksi kuukausierä muodostuu haluamallasi maksuajalla ja lainasummalla. Lopullinen kuukausierän suuruus selviää kuitenkin luottopäätöksestä. Jos otat luottoa esimerkiksi 4000 euroa kahden vuoden maksuajalla, kuukausierän suuruudeksi tulee noin 206 euroa.

LHV:n luottoon on mahdollista saada lyhennysvapaita kuukausia. Voit muokata maksuohjelmaa itse Internetissä Oma LHV –palvelun kautta. Muutoksista voidaan periä kustannuksia, mutta lainan maksaminen suunniteltua nopeammin tai ylimääräisten lyhennysten tekeminen on kuitenkin kulutonta. Jos tarvitset lisää lainaa, vaikka entistä LHV-luottoasi on vielä maksamatta, sinulla voi olla mahdollisuus saada LHV:lta suurempi luotto, joka kattaa vanhan lainan sekä uudet tarpeet.

LHV on Virosta lähtöisin oleva investointi- ja talletuspankki, jolla on Suomessa ja Baltian maissa yli 140 000 asiakasta. Suomessa yhtiö on aloittanut toimintansa vuonna 2010.