Lainaa heti

Kulutusluotot ovat kohtalaisen nopea tapa hankkia talouteen lisää joustovaraa. Tyypillisiä kulutusluottojen käyttökohteita ovat esimerkiksi auton tai veneen hankinta, kodin remontointi, kodinkoneiden uusiminen ja vanhojen, pienempien lainojen yhdistely yhdeksi isommaksi lainaksi.

Internet nopeuttaa kulutusluoton saamista tilille, sillä monen lainantarjoajan kanssa koko lainausprosessin voi hoitaa sähköisesti. Myös lainahakemukset voi luonnollisesti lähettää verkossa. Monet luotontarjoajat lupaavat, että lainapäätöksen tai lainatarjouksen saa heti hakemuksen lähettämisen jälkeen tai viimeistään saman tai seuraavan päivän aikana. Aivan minuuteissa ei kulutusluottoa saa käyttöönsä, mutta yleensä hakemuksen lähettämisestä kuluu muutama päivä tai noin viikko siihen, että rahat saa tilille. Joissakin tapauksissa luoton saanti voi viedä hieman pitempään.

Monet lainantarjoajat vaativat todistuksen hakijan tulotasosta. Todistamiseen kelpaa esimerkiksi palkkakuitti tai eläketodistus. Myös yksityisyrittäjä voi saada kulutusluottoa. Lisäksi luotontarjoajat haluavat usein tietää, minkä verran hakijalla on aikaisempaa velkaa, esimerkiksi asuntolainaa, sillä se vaikuttaa kykyyn maksaa kulutusluotto takaisin. Siksi hakijaa voidaan pyytää toimittamaan esitäytetyn veroilmoituksen erittelyosa.

Monessa tapauksessa vaadittavien asiakirjojen kopiot voi toimittaa sähköisessä muodossa. Sekin nopeuttaa lainanhakua, kun ei tarvitse jäädä odottelemaan postin kulkua. Jopa lainasopimuksen allekirjoittamisen voi nykyään hoitaa verkon välityksellä – tarvitset vain verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Sivustoltamme löydät kulutusluottopalveluita, joista voit saada lainaa ilman vakuuksia tai takaajia. Jos haluat tarjota vakuuden, sekin onnistuu monessa tapauksessa. Vakuus pienentää luotonantajan riskejä, joten vakuuden avulla saatat saada lainaa edullisemmilla ehdoilla. Vakuus ei kuitenkaan ole missään tapauksessa välttämätön.

Toinen tapa pienentää luotonantajan riskiä ja saada suurempi laina tai paremmat ehdot on hakea kulutusluottoa yhdessä avo- tai aviopuolison kanssa. Yhteisvastuullinen laina kannattaakin ottaa puheeksi kumppanin kanssa, jos kyseessä on kodin yhteinen hankinta. Luonnollisesti lainan saanti onnistuu kuitenkin mainiosti myös yksin.