Käyttöluotto

Moni tarvitsee kulutusluottoa tai käyttöluottoa voidakseen tehdä hieman suurempia hankintoja. On hankalaa jäädä säästämään vuosikausiksi uutta autoa varten, jos vanha menee rikki ja autoa tarvitaan perheessä päivittäin. Pesukoneen tai jääkaapin tarvekaan ei juuri odottele.

Toisaalta kulutusluottoa voi hyvin ottaa myös vähemmän pakottaviin tarpeisiin. Esimerkiksi remontointi on tyypillinen kulutusluoton käyttökohde, ja voipa luoton avulla toteuttaa haaveensa myös moottoripyörästä tai muusta vapaa-ajan välineestä tai vaikkapa rentouttavasta lomamatkasta.

Kulutusluottoa voi saada melko pienilläkin tuloilla, kunhan tulosi ovat säännölliset. Yleensä reilun tuhannen euron palkka- tai eläketulot riittävät. Kulutusluoton myöntämisessä käytetään kokonaisharkintaa, joten esimerkiksi asuntolaina voi vaikuttaa kulutusluoton myöntämiseen. Harkinnan tavoitteena on, että lainan ottajalle jää kuukausituloistaan käytettäväksi riittävän suuri summa elämisestä ja lainakuluista selviytymiseen. Joskus sinulle saatetaan tarjota hakemaasi pienempää luottosummaa.

Tuloharkinnan lisäksi lainan myöntämiseen vaikuttaa hakijan ikä. Aivan nuorimmat eivät kulutusluottoa saa, mutta vertailustamme löytyy useita palveluita, joista voi saada lainaa parikymppisenä. Joskus ikäraja on korkeampi, esimerkiksi 25 vuotta.

Kulutusluottojen kustannukset vaihtelevat, joten vertailu kannattaa. Lainavertailu onnistuu helposti sivujemme avulla. Huomaa kuitenkin, että moni luotontarjoaja määrittää lainan hinnan asiakaskohtaisesti. Tyypillistä on, että lainasta peritään tietty kiinteä korko, esimerkiksi 10%, minkä päälle lisätään asiakaskohtainen marginaali. Kulutusluoton vuosikorko on yleensä muutamasta prosentista muutamaan kymmeneen prosenttiin.

Saat sitä edullisempaa lainaa, mitä todennäköisemmin onnistut maksamaan lainasi takaisin. Joillakin kulutusluottojen tarjoajilla on kuitenkin vakiokulut, jotka eivät vaihtele asiakkaan mukaan.

Lisäksi kulutusluotoista on usein maksettava avausmaksua ja tilinhoitomaksua. Nämä kulut jaetaan tyypillisesti tasan kuukausierien kesken ja otetaan huomioon myös hintavertailuissa.

Monessa tapauksessa kulutusluoton lopullinen hinta käy selville vasta lainatarjouksesta. Tarjolla on myös luottoja välittäviä palveluita, joiden avulla voit lähettää yhden hakemuksen ja saada siihen monta lainatarjousta, joista voit sitten valita mieleisesi. Myös nämä palvelut löytyvät luottovertailustamme.