Etua

Etua on kätevä lainoja välittävä palvelu. Sinun tarvitsee lähettää vain yksi hakemus, ja saat monta tarjousta, joista voit valita mieleisesi. Hakemuksen lähettäminen ja lainatarjousten vastaanottaminen on täysin maksutonta.

Luoton saanti edellyttää tiettyjen kriteereiden täyttämistä. Hakijan tulee olla vähintään 20-vuotias, luottokelpoinen ja asua Suomessa vakituisesti. Hänellä on lisäksi oltava säännölliset, riittävät tulot, jotta hän kykenee maksamaan lainansa takaisin.

Etua soveltuu monenlaisiin lainatarpeisiin, sillä voit hakea 500 – 35 000 euron lainasummia. Aloita lainanhaku täyttämällä hakemus Etuan verkkosivujen kautta. Hakemusta varten tarvitset tiedot muun muassa tuloistasi ja aikaisemmista avoimista veloistasi. Lopuksi tarvitaan verkkopankkitunnuksia, jotta henkilöllisyytesi voidaan tunnistaa.

Maksuaikaa saat Etuan kautta haettaville lainoille 1 – 5 vuotta. Valitse maksuaika siten, että voit maksaa kuukausittaiset lyhennykset ongelmitta, mutta liian pitkää maksuaikaa ei tietenkään kannata valita. Voit arvioida sopivaa maksuaikaa Etuan lainalaskimen avulla. Esimerkiksi 4000 euron lainan voisi maksaa pois kahdessa vuodessa, jos pystyt maksamaan kuukausittain noin 185 euroa. Lainan hinta harkitaan kuitenkin asiakaskohtaisesti, joten lopullinen hinta selviää lainatarjouksesta.

Kun olet lähettänyt hakemuksen, voit odotella lainatarjouksia Etuan yhteistyökumppaneilta. Lainan tarjoajat ovat sinuun yhteydessä, ja jatkossa asioit suoraan heidän kanssaan. Voit vertailla tarjouksia ja valita niistä mieleisesi – tai jättää valitsematta, sillä lainahakemuksen jättäminen ei velvoita hyväksymään yhtäkään tarjousta. Voit siis rauhallisin mielin kokeilla, millä hinnalla voisit saada luottoa.

Luoton tarjoaja voi pyytää sinulta erilaisia tositteita tuloistasi ja veloistasi. Lainaprosessin nopeuttamista varten kannattaa varautua jo valmiiksi tarjoamaan kopio palkka- tai eläketodistuksesta sekä henkilötodistuksesta. Joissakin tapauksissa lainayhtiö voi pyytää kopiota esitäytetyn veroilmoituksen verotuspäätös- ja erittelyosasta.

Tarvitsetko lainaa kodin yhteisiin hankintoihin? Jos tilanne sallii, hae lainaa yhdessä avo- tai aviopuolisosi kanssa. Etuna on, että yhteisvastuulliset hakijat voivat saada suuremman luoton ja mahdollisesti edullisemmat lainaehdot kuin yksinäinen hakija. Rinnakkaishakijan tulee täyttää samat kriteerit kuin yksin lainaa hakevan.

Etuan kautta voit hakea lainaa myös aikaisempien lainojen yhdistämistä varten. Yhdistämällä voi säästää selvää rahaa lainanhoitokuluissa ja yksinkertaistaa taloudenhallintaa. Etualla on yhdistelyluoton hakemista varten oma lomake.

Etua on toiminut lainanvälitysmarkkinoilla vuodesta 2008 asti. Kyseessä on suomalainen pankki- ja rahoitusalan palveluita välittävä yritys.